0498 44 26 69 - [javascript protected email address] -

Puppykeuze
Samen op zoek naar de juiste pup

Het kiezen van jouw pup is niet even gemakkelijk.

Belangrijk is dat je kritisch bent: niet alleen naar jouw pup, maar ook naar de fokker toe. Dat de fokker ook naar jou kritisch is bewijst alleen maar dat hij begaan is met zijn honden. Dat is niet alleen zijn volste recht, het is ook het bewijs dat deze fokker met zijn hart fokt en niet louter voor het geld.

Hoe schattig een borderpup ook is, hoe guitig een Mechelaarpup en hoe prachtig de vacht van een Weimaraner ook is: ze zijn niet altijd geschikt voor wat je wilt of wenst. Borders zijn echte werkhonden, Mechelaars zijn niet geschikt om aan de haard te liggen en Weimaraners zijn honden die echt werk nodig hebben... Weet voor welk ras u gaat: niet alleen het uitzicht is belangrijk; het karakter is dat nog veel meer! Veel honden komen in het asiel terecht omdat eigenaars zich niet voldoende informeerden over het ras van de hond.

Opzoek naar jouw pup?

Neem snel contact op om kennis te maken.- Ga niet voor een fokker die meer dan 2 rassen fokt: Pups fokken kost heel veel tijd en energie... Het is belangrijk dat u kritisch bent voor de fokker maar het is eveneens belangrijk dat de fokker kritisch is wanneer u bij hem een pup wilt aanschaffen. Een goede fokker is begaan met de pups en volgt ze op...

- De fokker kent zijn pups, hij zal u helpen welk karakter het best bij u aansluit, hij zal u tips geven betreffende voeding, verzorging etc... Hij zal u niet aan uw lot overlaten als je kleine probleempjes hebt.

- Pups die in een stal geboren zijn of in een donker hok zijn echt geen goede referentie. Het is belangrijk dat pups in huis worden grootgebracht. De pups moeten sociaal zijn en toenadering zoeken. Ze moeten toch al deels gesocialiseerd zijn op lawaai en dergelijke.

- Zeker de moederhond is aanwezig bij de pups. Je moet haar mogen zien, ze moet sociaal zijn naar mensen toe. Is de moederhond angstig/agressief of bijzonder gestresseerd dan is dat alvast geen goede basis om bij deze fokker een pup te halen. Ook van de reu moeten voldoende gegevens beschikbaar zijn.

-Er moet een gezondheidsattest van de ouders en de pups zijn. Sommige rassen zijn gevoeliger voor erfelijke afwijkingen dan andere. Een goede fokker zal hier alert op zijn en de ouderdieren zullen hier zeker op getest zijn.