0498 44 26 69 - [javascript protected email address] -

Wat is het nut van een puppycursus

Wat is het nut van een puppycursus

Puppytraining zorgt ervoor dat jouw pup met verschillende situaties leert omgaan. Dit is heel bevorderlijk voor zijn socialisatie. Puppytraining schept, indien op een rustige en positieve manier behandeld, een goede band tussen de pup en zijn familie. Dit zorgt voor een mooie basis om verder op te bouwen.


Al te vaak stellen mensen zich de vraag als een puppycursus echt wel nodig is...

Wat hondenbaasjes vaak niet weten is dat honden ons in het begin helemaal niet begrijpen. Ze gaan er vanuit dat een hond nu eenmaal geboren is met een encyclopedie ‘hoe omgaan met de mens’. Het tegendeel is echter waar.
Dit zorgt vaak voor stress en problemen bij zowel de pup als mens maar is volkomen normaal.
Honden hebben een ander communicatiesysteem dan ons.

Dit is een van de eerste zaken die in aankaart in een puppycursus.

Als wij die taal niet begrijpen dan kunnen we niet communiceren met de hond en kan er op termijn probleemgedrag ontstaan.
Het is namelijk niet alleen de bedoeling dat uw hond u begrijpt maar ook uitermate belangrijk dat u de taal van uw hond verstaat. Zo creëer je een stabiele relatie.


Een puppycursus

De puppytraining gebeurt in kleine groepjes maar kan ook privé gebeuren.
Puppytraining schept, indien op een rustige en positieve manier behandeld, een goede band tussen de pup en zijn familie. Dit zorgt voor een mooie basis om verder op te bouwen.


• Puppytraining zorgt ervoor dat de pup sociaal leert worden naar andere honden toe.
Geen onaangename ontmoetingen met honden die je niet kent. Alles gebeurt in een veilige en gecontroleerde omgeving.

• Puppytraining zorgt ervoor dat de pup sociaal leert worden naar andere mensen toe.
Hier komt hij in contact met mensen die weten hoe ze met een hond moeten omgaan.

• Puppytraining leert de pup omgaan met vreemde en niet gekende situaties.
Tijdens onze training leren we de pup omgaan met vreemde voorwerpen en geluiden zodat deze normaal worden voor hen. Dit is een cruciale stap die tijdens de puppyperiode moet worden geïntroduceerd.

• Puppytraining leert jouw pup de basis gehoorzaamheidsoefeningen.
Tevens leert uw pup hoe zij zich moeten gedragen in welke situaties. Dit zorgt ervoor dat je hem, dankzij die puppytraining overal kan meenemen.

• Tijdens  de puppytraining leer je je hond kennen en begrijpen. Als baasje leer je de lichaamstaal van uw pup te begrijpen. Iedere pup heeft hier bovenop een eigen karakter die je gaandeweg komt te ontdekken.

• Door de puppytraining wordt de pup mentaal geprikkeld wat hem leergierig maakt en ervoor zorgt dat de volwassen hond dankzij die puppytraining veel meer zin heeft om ook op latere leeftijd samen met zijn baas uitdagingen wilt aangaan. Het is een activiteit waar uw pup dan ook telkens weer naar uitkijkt.

• Door de puppytraining leren jullie een team vormen, een team dat elkaar leert vertrouwen, begrijpt en respecteert. 


Conclusie

Een puppycursus heeft dus veel voordelen en is essentieel voor het stabiel opgroeien van je pup. Ook voor baasjes die voorheen al honden hebben gehad en alles al hebben doorlopen is dit nog steeds voordelig. Uw pup doet het namelijk wel voor de eerste keer.

De training wordt dan ook afgesteld op het karakter van uw pup. Dit is de reden waarom ik met de mensen een eerste individuele kennismaking doe.  Elkaar begrijpen is van essentieel belang wanneer je iets wil bereiken.

Wij zorgen ervoor dat de trainingen steeds leuk en gevarieerd blijven. Het is belangrijk dat zowel de baas als de pup er plezier in blijven hebben. Deze gebeurt dan ook op een zachte en stressloze manier, met geduld en consequent zijn kom je veel verder. Zo groeien jullie samen uit tot een topteam, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.