0498 44 26 69 - [javascript protected email address] -

Speuren
Leer uw hond zijn neus gericht te gebruiken

Speuren met doggytalk, ...

Onze ogen zijn voor ons zowat het belangrijkste zintuig dat we als mens kunnen hebben. Honden ervaren hun leefwereld helemaal anders... Hun neus is hun alles. Voor een hond is het erger geen geur meer te hebben dan geen zicht. Spijtig genoeg geven we onze hond veel te weinig de kans om de ongelofelijke gave die hij heeft, namelijk het speuren, te laten benutten.

Je hond leren speuren heeft nochthans veel voordelen:
- Hij kan zijn gave voor het ruiken en speuren volop ontwikkelen.
- Je zal als mens verwonderd staan over het kunnen van je hond.
- Voor een hond is speurwerk bijzonder intensief... Je kan er hem mentaal mee vermoeien waardoor je een hond krijgt die je kan bezighouden wanneer je hem door een of andere reden eens niet kan meenemen op wandeling.
- Speurwerk zorgt ervoor dat je een bijzonder sterke vertrouwensband met je hond kan ontwikkelen. Speuren is bijzonder goed voor honden die minder zeker zijn: ze leren zelfvertrouwen krijgen waardoor ze veel stabieler en zekerder in gedrag kunnen komen.

Er zijn twee soorten speuren die je kan aanleren bij Doggytalk:
- Grondspeuren:
Hierbij gaan we de hond leren om verloren voorwerpen te zoeken, mensen te zoeken die verstopt zitten... We doen dit in bossen, parken en weilanden.
Detectie: We leren uw hond aan om een bepaalde stof of product te zoeken zoals tabak, geld, etc... Dit is eveneens bijzonder intensief voor de hond en kan je zowel op verplaatsing als gewoon thuis doen.

Zin om te speuren?

Neem snel contact op om kennis te maken.
In de praktijk ... paardenvlees speuren
Juliëtte speurt op paardenvlees.In de bokaaltjes zitten allerhande andere producten zoals varkensvlees, kip, maïs, suiker,... De hond moet het paardenvlees detecteren. Samenwerking tussen Doggytalk en Dog Training Group Alpha.

Paardenvlees speuren (1)

Paardenvlees speuren (2)

Paardenvlees speuren (3)

Paardenvlees speuren (4)

Paardenvlees speuren (5)

Paardenvlees speuren (6)

Hogere moeilijkheidsgraad: bokaaltjes zitten verborgen in bakken.